La Fete des Roses

Dit rozen en planten festival dat zal plaatsvinden bij Villa Rothschild, en is een unieke ervaring. In mei zal de rozentuin hier vol in de bloei staan, en dit museum is voornamelijk in deze periode een bezoek waard.
De audiogidsen met informatie over de geschiedenis van dit museum zijn gratis te lenen op vertoon van een ID, en de enorme kunstcollectie die aan Beatrice de Rothschild was achtergelaten door haar vader is hier te bewonderen. Er zijn in totaal 7 verschillende soorten tuinen. Het roze gebouw is in de neo-klassisistische stijl, eind 19de eeuw gebouwd.

Villa Rothschild is te bereiken vanuit Nice met de bus 81, de halte heet ¬†“Plage de Passable”, en het bevindt zich in Saint Jean Cap Ferrat.

rothschild

Foto : Blog Zoomon

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *