Picasso Huis – Chateau Grimaldi

Dit museum dat zich in Antibes bevindt, is aan de rand van de “oude” stad, het Middeleeuwse gedeelte van Antibes. Dit prachtige gebouw grenst aan de kust, en het werk van Picasso is te vinden op de tweede verdieping van de burcht. Hier heeft de kunstenaar een aantal maanden gewoond, en toch heeft hij in die tijd ontzettend veel werk af kunnen krijgen in pastel tinten. Hier zijn ook schetsen te vinden, en de inspiratie die hem toe kroop. De eind resultaten van Picasso’s Antibes zijn nergens anders dan in Antibes te vinden.

Adres: Place Mariejol, 06600 Antibes
Ze gaan tussen de middag dicht van 12h00 to 14h00, maar geopend vanaf 10h00 tot 12h00 en 14h00 tot 18h00. Entree kaartje voor volwassenen is EUR 6.

Antibes is het snelst te bereiken via de trein; vanaf Station Nice Ville koopt u een kaartje aan het loket of bij de machinist (qua prijs maakt het niet uit, qua tijd wel!). Mocht u de bus willen nemen naar Antibes, dan neemt u vanaf Albert 1er bus #200. Deze doet er wel vrij lang over, dus mocht u in tijdnood zijn dan is de trein het beste.

Als u in Antibes de dagelijkse markt wilt zien in de Oude Stad, dan kunt u daar ook een kijkje nemen. Of met het toeristen-treintje richting het nagelegen dorpje Juan Les Pins. Hier is ook een zandstrand te vinden, en er zijn een aantal plages privees, maar deze zijn wel prijzig.

Adres : Place Mariejol, 06600 Antibes

Adres : Place Mariejol, 06600 Antibes

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *