Bezienswaardigheden

13199332_10153437126186993_383848137_o

Uw bezoek aan Nice wilt u natuurlijk zo nuttig mogenlijk besteden; vandaar dat het handig is om te weten wat er in elke buurt te vinden is. Gelukkig is Nice niet heel groot en bevindt het vliegveld zich vlak naast de stad.

1) La Promenade des Anglais

Zoals u zult zien bij aankomst, zijn er aan het strand zowel prive as publieke stranden. De “plages privés” zijn een luxurieuse versie van de Nederlandse strandtenten, ze werken samen met de hotels aan de overkant. De Promenade loopt langs de Baie des Anges van het vliegveld tot aan de Kasteelheuvel.

2) La Colline du Chateau

Er zijn verschillende manieren om hier naar boven te lopen, maar er gaat ook een lift aan de kant van de Promenade des Anglais. Bij rue Foresta is ook naar boven te fietsen (let op, wel een flinke heuvel). Op Place Rosetti is er nog een trap naar boven te vinden, zo kunt u op verschillende manieren bij de top komen. Bovenaan zijn wat stalletjes waar frisdranken en koffie verkocht worden. Verder, ook kranen met drinkwater, en een park met bankjes. Zeker de moeite waard.

3) Le Port
De haven van Nice bevindt zich aan de andere kant van de Kasteelheuvel. Op dit moment wordt er gewerkt aan de bouw van de tram, die over een jaar of twee vanaf de haven naar het vliegveld zal rijden, deels ondergronds.
U kunt wel langs de grote boten omlopen richting Cafe des Cyclistes (zie kopje met fietsverhuur), waar ook de kleinere bootjes te vinden zijn. Die zijn ontzettend kleurrijk, en met de mooie gebouwen aan de overkant kunt u prachtige plaatjes schieten.

4) Coco Beach
Op het kaartje loopt u helemaal onderaan Barla richting de trap, en slaat u bovenaan de trap rechtsaf. Als u hier de weg volgt komt u een kraampje tegen waar de Pan Bagnat zeker niet tegen zal vallen! U volgt de weg richting Le Plongeoir, een unieke lunch-locatie – wel van tevoren boeken en vragen om een mooi uitzicht. Ernaast zit ook La Reserve, een ideaal restaurant voor in de avond, met een geweldig zicht op zee. Na deze twee restaurants zult u al snel de rotsen zien, die Coco Beach vormen. Mocht u van zwemmen houden, van zult u toch echt even met de locals hier een duik moeten nemen. Het water is ontzettend helder en schoon hier, en ook hier zijn er douches te vinden. Een stukje verderop, vlakbij het einde van Coco Beach (bij de bomen en een bredere trap) kunt u picnicken, en de zonsondergang bewonderen. Op een eerder tijdstip van de dag kunt u ook het schattige park tegenover Coco Beach vinden, Parc Vigier. 

5) Mont Boron
Deze heuvel bestaat uit twee delen, een is aan de zijde van Nice – de ander is aan de Villefranche kant. Met een maximum hoogte van 191m is hier een nog mooier uitzicht over Nice te vinden. Het is een flinke wandeling, maar als u lopen gewend bent, dan valt het reuze mee. Ook gaat de bus 100 (richting Monaco en Menton) deze kant uit – deze vertrekt bij de haven van Nice, en kunt u bij Maeterlinck er uit.

Plan-des-13-zones-optimise-web

Hierboven zijn de wijken van Nice afgebeeld; waarvan de meest toeristische Vieux Nice is. Hier zijn ook de restaurants te vinden en dit is waar velen uitgaan. In Place Massena zijn de meeste winkels te vinden, met de standaard winkels zoals Zara, H&M en Pull & Bear tot aan de duurdere pret-a-porter in de Carre d’Or met Chanel, Louis Vuitton en Gerard Darel.

Reacties gesloten