Villefranche

De haven van Villefranche van boven af

De haven van Villefranche van boven af

Het dorpje dat vlak naast Nice ligt, Villefranche, staat bekend als pittoresk en adembenemend. Het is zelfs te voet te lopen via het pad dat vanaf de Basse Corniche bereikt kan worden, langs de zee – hier doet u hooguit een uur en 20 minuten over. Bus 100 gaat vanuit Nice (haven, tegenover de kerk is de bushalte – bus naar Menton) – en dit kost maar €1,50, binnen een kwartier stapt u uit bij de halte Octroi.
Mocht u vaker gebruik maken van de bus dan kunt u in een klap €5 besparen door bij Lignes Azur een 10-rittenkaart te kopen, dit is ook door meerdere personen te gebruiken. De automaten op de tramstops verkopen deze ook, maar dan via de creditcard/pinpas.
U kunt ook met de trein vanaf Nice Ville of Nice Riquier, dit is iets duurder dan met de bus, al duurt het maar een paar minuten. Vanaf het station loopt u dan met de trap omlaag, en zo het strand op naar links.
Sinds Villefranche door de piraten is overgenomen is de bevolking de heuvels op gevlucht, maar in de 13e eeuw kwam de Koning terug naar het dorp en zorgde ervoor dat het dorpje geen belasting zou hoeven betalen, vandaar de naam: Ville = dorp, Franche= belastingvrij.

Aan het water is er een hele rits met restaurants, onder andere La Mere Germaine – die bekend staat om de bouillabaisse, de vissen-soep met 4 soorten verse vis, gekookt in een saus met als basis tomaat. Witte wijn en safraan geven de soep zijn smaak. Knoflook saus als laatste erbij, met de croutons. Deze is zeker het proberen waard!
Het adres is: 9 Quai de l’Amiral Courbet, Villefranche. Geopend vanaf 12:00-14:00 en in de avond om 19:00 tot 22:00.

Reacties gesloten