Filmfestival in Cannes

De openingsfilm van het filmfestival in Cannes 2016

Cannes kan niet drukker worden, elk jaar weer in Mei komen er duizenden bezoekers naar deze stad in de hoop een bekendheid te spotten, een kaartje te bemachtigen voor een van de films, of in chique kleding de rode loper op te mogen.

Met een budget van 20 miljoen euro, is het de 69e keer dat het festival zich afspeelt in het bekende Palais de Festival. Uit alle landen komen de professionals uit de filmwereld bij elkaar om films te promoten en te verkopen. Het zijn 11 dwaze dagen, maar het is zeker de treinreis waard. Let wel op, ontzettend druk. Ook word het boulevard – La Croisette, afgesloten tijdens de belangrijke momenten van de rode loper.
Ook hebben alle restaurants een apart menu tijdens het filmfestival, dat iets duurder is dan het gewoonlijk is.

Ook is het leuk om vanaf een uur of 20:00 op het strand links van het Palais du Festival op het strand oudere films te bekijken vanaf de chaises longues. Gelukkig hebben ze ook aan dekentjes gedacht, zodat u dan lekker warm blijft in de avond.

Cannes is vanuit Nice met bus 200 te bereiken, die er 1,5 uur over doet maar ook anderhalf euro kost. Met de trein is sneller, rond de 30-40 minuten vanaf Nice Ville, en zo’n €10 voor een retour. Ook zou u kunnen fietsen langs het boulevard na de haven, richting Cannes la Bocca en Theoule. Zeker die laatste is de moeite waard!

Reacties gesloten